Tijdens vakanties of een heerlijke wandeling in eigen land komen we soms prachtige plekken tegen die we fotografisch vastleggen. Of het een goede foto wordt hangt af van het licht, tijdstip en niet te vergeten de lucht. Alhoewel we vaak lyrisch spreken over de ‘Hollandse luchten’ heb ik met regelmaat de pech dat er een grijze lucht hangt boven mijn onderwerp. Of een strak blauwe lucht tijdens een stralende zonnige dag. Beiden maken je foto niet altijd even interessant, zeker wanneer je een foto hebt gemaakt die je eigenlijk wel aan de muur zou willen hangen. Maar door de lucht is die foto het dan ‘net niet’ en verdwijnt dan in je digitale laatje. Zonde! Want het is mogelijk om een beetje vals te spelen en Digidoka helpt je daar graag bij. Ik trek namelijk een ander laatje met prachtige luchten open en plaats een mooie in de foto. Pas de kleuren en het licht aan en voila! Je krijgt een heel andere foto die je met trots aan je vrienden en familie kunt tonen.

Tijdens een wandeling op de Regte Heide vlakbij mijn woonplaats Tilburg heb ik express even een oninteressante foto gemaakt met een strak blauwe lucht. Door wat verschillende luchten er aan toe te voegen wordt de foto een stuk interessanter.

blauwe lucht
De originele foto met strak blauwe lucht
pastel lucht
Lucht met pasteltinten en wolken
dramatische lucht
Dramatische lucht
regen lucht
Regen en wolken
zonsondergang
Zonsondergang

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf je in om mijn activiteiten te volgen en de laatste nieuwtjes te ontvangen.

Open Whatsapp
1
Wil je wat vragen?
Hoi,
Wil je informatie over mijn fotobewerkingen of fotografie? Vertel...