Images are copyrighted by their respective owner and you don’t have permission to download them.

Close
Over Mij
Digidoka Fotografie
Geri van den Boom

Gepassioneerd fotograaf en fotobewerker. Altijd op zoek naar creatieve vormen.

Cursus Schilderachtig Bewerken
Fotorestauratie / 1 mei 2019

Het begin van de oorlog

Je moet er toch niet aan denken dat je vandaag via radio en tv te horen krijgt dat Nederland in oorlog is? Onze landgenoten kregen dat bericht 79 jaar geleden te horen, en kort daarna was Nederland bezet gebied. Ik blader wel eens door de oude foto’s die op de website van de Rijksstudio staan en kwam onderstaande foto tegen. Amsterdam, voor het Centraal Station, rechts zie je het Victoria hotel. De eerste dag van de oorlog was het Centraal Station niet toegankelijk voor het publiek. Degenen die beweerden dat ze wel tot het gebouw toegang moesten krijgen, werden verplicht zich te legitimeren.

Eerste dag van de oorlog

De Tweede Wereldoorlog kennen we vooral vanuit zwart/wit beelden, wanneer je deze om zet naar kleur krijgen deze foto’s toch een andere impact. De eerste dag van de oorlog heb ik daarom wat kleur gegeven, een historisch moment op een plek in Amsterdam. Mocht ik andere zwart/wit foto’s tegen komen die ik bijzonder genoeg vind om in te kleuren, dan deel ik die uiteraard ook met je op mijn website. Een intensief klusje dat ik graag doe om de geschiedenis wat kleur te geven.

 

Laat wat van je horen!

Open Whatsapp
1
Wil je wat vragen?
Hoi,
Wil je informatie over mijn fotobewerkingen of fotografie? Vertel...
Powered by