Het is een trend onder kunstenaars geworden om hun portretfoto’s een schilderachtige uitstraling te geven. Zodanig dat de kijker zich afvraagt of ze naar een realistisch schilderij of een foto kijken. In navolging van de grote Hollandse meesters zijn het vooral de lage landen fotografen die daar furore mee maken. Bekijk maar eens het werk van Daniëlle van Zadelhoff, Kaat Stieber, Marie Cecile Thijs of de in Purmerend wonende Ewa Cwikla. Voor een deel behaal je dat effect door goed met het licht te spelen en dat toe te passen zoals een Rembrandt dat zou doen. Maar heel veel van zo een schilderij effect kun je bereiken met een juiste workflow en bewerking in Photoshop.

Digidoka heeft nu een cursus samengesteld waarin dat Photoshop geheim wordt prijs gegeven. Heb je eenmaal door hoe het werkt dan kun je eindeloos binnen de workflow experimenteren met kleurtonen, hooglichten, schaduwen, contrasten en scherpte. De cursus wordt aangeboden op de website van Soofos, waar je een divers cursus aanbod vindt over allerlei onderwerpen.

Je leert echt heel veel binnen twee tutorials en krijgt onbeperkt toegang tot het cursus materiaal en het daar aan gekoppelde forum.

Onderwerpen die onder andere voorbij komen zijn:

  • Curven
  • Levels
  • Drie methoden voor doordrukken en tegenhouden
  • Camera Raw Filter
  • Twee manieren om korrel en structuur aan te brengen
  • Gebruik van texturen
  • Huidretouche met behulp van Frequency Separation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf je in om mijn activiteiten te volgen en de laatste nieuwtjes te ontvangen.

Open Whatsapp
1
Wil je wat vragen?
Hoi,
Wil je informatie over mijn fotobewerkingen of fotografie? Vertel...