Ontvang een gratis Concept Art bewerking!
Iedere bezoeker van mijn website mag gratis één foto om laten zetten naar een Concept Art bewerking.
Ja dat wil ik!

We sturen je geen spam en bewaren je gegevens veilig.

Hola! Het is niet netjes om afbeeldingen te kopiëren zonder toestemming!

Blog

wolken lucht

Denk niet luchtig over lucht

Tijdens vakanties of een heerlijke wandeling in eigen land komen we soms prachtige plekken tegen die we fotografisch vastleggen. Of het een goede foto wordt hangt af van het licht, tijdstip en niet te vergeten de lucht. Alhoewel we vaak lyrisch spreken over de ‘Hollandse luchten’ heb ik met regelmaat de pech dat er een grijze lucht hangt boven mijn onderwerp. Of een strak blauwe lucht tijdens een stralende zonnige dag. Beiden maken je foto niet altijd even interessant, zeker […]

Fine Art Fotografie

Fine Art portretten door Digidoka

Ik ben dit jaar gestart met het maken van Fine Art portretten. Dat zijn portretten waarbij meer aandacht wordt besteed aan de uitvoering en vorm dan bij een standaard portret. Mijn photoshop vaardigheden zijn daarbij een belangrijk onderdeel.

Digidoka bij de uitreiking Zilveren camera

Een maand geleden had ik het nog niet eens kunnen dromen, maar gisteren zat ik onverwacht tussen collega fotografen in theater Gooiland. Door slechts op een duimpje te klikken onder een Facebook bericht van mijn favoriete fotolab Profotonet werd ik opeens gast bij de uitreiking van de Zilveren Camera.

Studio Merkelbach Amsterdam

Fotostudio Merkelbach

In 1913 opende Jacob Merkelbach een fotostudio op een toplocatie aan het Leidseplein in Amsterdam. De klantenkring van Jacob bestond uit mensen ‘van goede komaf’ maar ze kwamen ook uit de wereld van theater, film en dans.

van Gogh Digidoka

Iedereen is een ‘van Gogh’

Neerlands beroemdste kunstenaar Vincent van Gogh zal waarschijnlijk in zijn graf omdraaien als hij van mijn nieuwste fotobewerking hoort. Het is best een uitdaging om zijn karakteristieke penseelstreken en felle kleuren te simuleren in een foto die jij of ik heb gemaakt.

Koudelka stijl in Photoshop

In deze eerste tutorial probeer ik de zwart/wit stijl van Magnum fotograaf Josef Koudelka na te bootsen. Hieronder het origineel en het resultaat.  

fotoadvertenties digidoka

Facebook advertenties die opvallen!

Het is algemeen bekend dat mensen meer visueel dan tekstueel zijn ingesteld. Wil je als bedrijf opvallen op Facebook en andere platforms dan werkt een afbeelding die in het oog springt het best.

Profielfoto Fun

Stand out of the crowd! Is een veel gebruikte term wanneer je iets afwijkends toont en daardoor meer aandacht krijgt. Mensen die graag voor die aandacht gaan zouden wat kunnen doen met hun social media profielfoto.

Digidoka/yori.nl

yory.nl helpt je bij stamboomonderzoek

Mensen praten veel over een bepaalde passie, maar stamboomonderzoek is voor mij nog een laag dieper dan dat. De behoefte te weten wie mijn voorouders zijn geweest, en in wat voor wereld zij leefden is voor mij diep geworteld.

Inkleuren foto's

Steeds meer waardering voor de kunst van het foto inkleuren

Vroeger werd het inkleuren van foto’s al gedaan, maar toen werd er met wat ecoline rechtstreeks op het papier geschilderd. Ik ben zelf in het bezit van een ingekleurde groepsfoto waarop mijn vader nog als jonge dienstplichtige op staat.