Ik ben dit jaar gestart met het maken van Fine Art portretten. Dat zijn portretten waarbij meer aandacht wordt besteed aan de uitvoering en vorm dan bij een standaard portret. Mijn photoshop vaardigheden zijn daarbij een belangrijk onderdeel. Standaard ga ik uit van een schilderachtige bewerking en uitvoering. Maar mocht je zelf bepaalde ideeën hebben over de vorm dan kun je die altijd met me bespreken.

Onlangs heb ik foto’s mogen maken van de beweeglijke maar lieftallige Loïs en ben los gegaan in Photoshop. Ze ging in eerste instantie er lekker voor zitten, maar werd wat speelser gedurende het fotograferen. Daar heb ik dan ook op ingespeeld en haar vastgelegd tijdens haar actieve bezigheden. Super leuk! Want een foto waarop een kind zichzelf is, is altijd leuker om naar te kijken dan een statische. Daarom kies ik er ook voor om bij je thuis of op een buiten locatie te fotograferen. Dat is gewoon fijner dan in een sfeerloze studio.

Voorbeelden

Fine Art Fotografie
Loïs. Schilderachtige bewerking.
Fine Art Fotografie
Loïs. Schilderachtige bewerking van een close-up.
Fine Art Fotografie
Loïs samen met haar beer geplaatst in een andere omgeving.

Voor fotografen

Indien je als fotograaf wat minder vaardig bent met foto’s bewerken dan neem ik die taak graag van je over. Fotostijl kun je uiteraard met mij bespreken en ik kan wat voor je experimenteren om je een eigen stijl te geven.

0

2 Comments

 1. Petra

  15 december 2019 at 15:44

  Kan een fine art bewerking ook in Lightroom ? Dat zou ik graag leren nl

  Reply
  • retoucher

   15 december 2019 at 19:03

   Hoi Petra, om in detail te kunnen werken moet je toch echt met Photoshop werken. Zover ik weet kunnen technieken als High Frequency Separation, luminosity painting en luminosity masks niet in Lightroom worden toegepast. Daarnaast is het werken in lagen, maken van selecties en shading nodig om elementen toe te voegen. Lightroom kun je wel gebruiken om je foto voor te bereiden op verdere bewerking in Photoshop.

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf je in om mijn activiteiten te volgen en de laatste nieuwtjes te ontvangen.
Open Whatsapp
1
Wil je wat vragen?
Hoi,
Wil je informatie over mijn fotobewerkingen of fotografie? Vertel...