Huizen en gebouwen

Woningen en andere gebouwen kunnen een belangrijk element zijn om locaties te achterhalen op foto’s. In die huizen en gebouwen zitten uiteraard mensen, dus het zou helemaal fantastisch zijn als ik mensen kan koppelen aan een woning. In mijn vorige artikel had ik iets soortgelijks, ik dacht de woning van een schilder/behanger te koppelen aan de persoon die op de foto in de voortuin staat.

Tussen de negatieven vond ik een aantal foto’s van huizen die zowel in Groningen als in Apeldoorn kunnen staan. Op een mooie statige woning met wat vakwerk in de nok staat zelfs de naam Silvana. Op allerlei mogelijke manieren heb ik naar deze woning gezocht, maar heb deze niet kunnen lokaliseren. Het enige wat ik wel heb kunnen determineren is de paardenpoep op het pad.

Huis Silvana

Een andere woning doet wat vierkant en minder statig aan, het zou een huis in een stad of dorp kunnen zijn. Naast de woning staat het ‘boertje van buuten’ op zijn klompjes in een goed verzorgde tuin. Er is helaas geen huisnummer of naambordje zichtbaar op de foto, dus het lokaliseren van het huis op deze foto is een speld in een hooiberg. Alhoewel…

Met mijn vorige project ‘Verborgen in doosjes‘ had ik iets soortgelijks. Een foto van een hotel of boerderij midden in een berg gebied. Door de foto in Google Lens te laden wist ik te achterhalen dat het de Rappenseehütte in het Stillachtal betrof. Maar met deze foto werkte dat niet, ik kreeg gek genoeg foto’s van allemaal houten voordeuren te zien.

Een foto van een dwarshuisboerderij kan niet anders dan op het platteland zijn genomen, en dan denk ik eerder aan Groningen dan aan Apeldoorn. Dit type boerderijen komt toch meer in het noorden van land voor dan in het midden. Pas na enige bestudering van de foto kwam ik erachter dat er een spoorlijn voor de woning langs loopt. Het lijkt mij stug dat daar een trein heeft gereden, dus het moet wel de rails van een stoomtram zijn.

In Groningen had je twee grote stoomtram lijnen Stoomtramweg-Maatschappij Oostelijk Groningen en de Drachtster tramlijn. Via Google Streetview heb ik een poging gedaan de route van die lijnen te volgen en zo wellicht op deze woning te stuiten. Helaas…

Dwarshuisboerderij

En dan is er nog een foto met drie mensen erop en op de achtergrond een markant gebouw. Wanneer je goed kijkt zie je dat het gebouw langs een kade staat. Voor het gebouw staan zover ik het kan beoordelen allemaal houten vaten. Het is dus iets industrieels. Ik had wederom via Google Streetview geprobeerd dit gebouw te vinden maar zonder resultaat.

In het volgende artikel Genieten in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *