Genieten in de tuin

Tussen de negatieven die ik heb verkregen veel foto’s genomen rondom het huis, Dat duidt er volgens mij op dat de fotograaf niet in het bezit was van een flitser of lamp. Het negatiefmateriaal van vroeger was niet heel lichtgevoelig, de fotograaf moest dus gebruik maken van de zon en het daglicht.

Laten we wat van die gezellige tuinfoto’s bekijken.

Vier mensen voor de boerderij die we ook in het vorige artikel zagen. Ik denk dat de man rechts de fotograaf is en hier dus gebruik maakt van een mechanische zelfontspanner.
Dit lijkt mij een zondagse foto. Een moeder met twee dochters die in hetzelfde soort jurkje zijn gestoken, met beide zo een prachtige strik in het haar. Heel mooi vind ik het contact dat ze met elkaar hebben op deze foto. De moeder houdt liefdevol de hand van haar dochter vast en het andere meisje slaat haar arm om haar moeder heen.
De twee ouders met hun (schoon)moeder op en rond wat tuinmeubilair. Je ziet duidelijk aan de gelaatstrekken dat de beide mannen zonen van de oudere vrouw zijn. De bloemen op de achtergrond heb ik even opgezocht en ik denk dat het sieruien zijn.
Dit lijkt mij de man met de pet op de vorige foto, nu liggend in de stoel waar zijn moeder in zat en naast het tafeltje waar de jongedame op troonde. Verdiept in een tijdschrift waar wij alleen de advertentiepagina van kunnen zien. Op het tafeltje een literfles Schotse Whisky en een vreemd schaaltje met een puntkapje op een steel.
Een andere tuin maar wel met het echtpaar en kind. Gezellig zittend op het gazon, het kind op schoot van de oudere vrouw heeft een knijper in zijn hand.
Moeder met kind, ze zijn in de tuin aan het spelen met een balletje.

Maar ziet u op de laatste foto wat ik zie? Op de achtergrond hetzelfde gebouw als in mijn vorige artikel. Dus wanneer ik dit gebouw weet te lokaliseren dan moet ik kunnen ontdekken wie er tegenover woonde.

In het volgende artikel: Met dank aan de molenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *