Ik ben de laatste maanden diverse masterclasses aan het volgen om mij nog meer te bekwamen in het creëren van surrealistische beelden. Ik loop al een tijdje met het idee rond om fantasieën en dromen van mensen om te zetten naar een fotografisch beeld. Hoe gaaf zou het niet zijn om een kunstwerk in bezit te krijgen waarvoor je zelf het idee hebt aangeleverd. Dat betekent dus voor mij vooral oefenen, voorbereiden en mijn vaardigheden verder ontwikkelen.

Gisteren tijdens een natuurwandeling rond het Galgenven tussen Tilburg en Moergestel verscheen er zo een brandend lampje boven mijn hoofd. Ik moest iets met dit landschap doen en de bizarre naam van dit ven. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit ven zijn naam ontleent aan een galg die werkelijk daar aan de oever heeft gestaan. Door een flinke bomenkap en het verwijderen van struiken door het Brabants Landschap is er een zandvlakte ontstaan. Daardoor kwam ook een verroest metalen kruis tevoorschijn, wellicht een gedenkteken voor iemand die daar is verdronken. De naam, het kruis en het mooie landschap zijn de componenten die ik heb gebruikt voor bovenstaande foto.

p.s. Ik kan je een wandeling in dit mooie gebied zeker aanbevelen. En na afloop kun je een biertje vatten bij de Trappisten, wanneer dat weer mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *