Het boek Verborgen in doosjes

Ik kreeg ze zomaar van iemand ongeveer 30 jaar geleden, dertien doosjes gevuld met glas- en nitraat negatieven. Pas in 2020 ben ik er actief wat mee gaan doen en ben de inhoud gaan onderzoeken. Ik heb de negatieven gedigitaliseerd en heb een deel ervan gerestaureerd. Het zijn familie foto’s. Maar wie was deze familie? En wat valt er over ze te ontdekken na 100 jaar?

Zo kom ik aan de hand van vier ingesloten briefjes meer te weten over deze familie. Een drama aan het begin van de tweede wereldoorlog, het socialisme, een connectie met wetenschappers en het Bauhaus.

Het materiaal heb ik gecombineerd met verhalen, een stukje creativiteit van mijzelf en een paar gedichten. Ik heb er een boek van gemaakt. Momenteel ben ik op mijn andere website Crisis Colors bezig het verhaal uit te breiden voor wie daarin is geïnteresseerd.  Crisis Colors wordt een abonnement website, bij ieder abonnement ontvang je automatisch het boek, daarnaast kun je er een volledige cursus fotorestauratie en inkleuring volgen. Ideaal voor mensen die met hun familie archief aan de slag willen gaan of een algemene interesse hebben voor oude foto’s.

Print

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *