[cws_sc_dropcap]D[/cws_sc_dropcap]ingen van vroeger. Wie vindt ze niet leuk? Een oude radio, een oldtimer of vintage kleding. Er zijn mensen voor wie het een hele levensstijl is. Waarvan de woning in vijftiger jaren stijl is ingericht, de vrouw in een swing dress met petticoat loopt en de man met een pijp in de mond naar een zwart/wit beeldbuis kijkt.

Er zijn ook veel mensen die de muziek van vroeger veel beter vinden dan de ‘rommel’ die ze nu produceren. Muzikanten proberen de sound van hun favoriete vintage muziek te kopiëren. Een originele Fender gitaar, een opgeknapte buizenversterker en zo een oude microfoon die ook wel een slagroomklopper werd genoemd.

Vintage roept een gevoel op van nostalgie, teruggrijpen naar een andere tijd en een andere stijl. Het is wellicht een vlucht uit de huidige jachtige wereld vol elektronica en communicatiemiddelen. Maar voor veel van de vintage liefhebbers is het ook een vorm van hebben, bezit. Een bijzonder bezit vanuit een verloren tijd, iets wat een ander niet heeft.

Zelfs met behulp van digitale middelen kunnen we iets een vintage uitstraling geven. Pak maar een foto en voeg er wat grafische elementen uit het verleden aan toe. Een tint die de vergeling van het papier nabootst en wat structuur, stof en krassen. Het plaatje is compleet! Ik snap dat niet iedereen de vaardigheden heeft om zoiets op de computer te maken. Daarom nodig ik je uit om een foto van jezelf, vriend, familielid of wie dan ook te uploaden naar mij (neem contact op). Verzin een pakkende tekst en ik maak een Retro poster voor je. De bewerking is gratis inclusief een online weergave in ons Kaartenhuis.  Wil je meer? Dan kun je altijd het high-res digitale bestand aanschaffen of een afdruk bestellen.

Retro Poster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *